O firmě
Allyouneed Fresh je německý online obchod s potravinářským a spotřebním zbožím. Původně měl sídlo v Berlíně a logistický sklad v Boru u Tachova. Zde byly objednávky německých zákazníků kompletovány a odeslány přes DHL ke spotřebiteli do Německa. Zpracovávaly se tu i vrácené zakázky. V logistické hale se skladoval a odbavoval kompletní sortiment zboží jako v běžném supermarketu. Čerstvé pečivo, ovoce, zelenina, balené maso, mražené potraviny, trvanlivé potraviny, nápoje, drogerie, kosmetika, potravinové doplňky. Značka se specializovala na bio, vegetariánské a veganské produkty. Značka byla v létě 2018 prodána novému majiteli, který téhož roku sklad v Boru u Tachova uzavřel a logistiku přesunul do svého provozu v Hannoveru.
Management kvality
- Více než roční spolupráce na plný pracovní úvazek na pozici manažer kvality – zmocněnec za systém HACCP.
- Provedení kompletní revize firemní dokumentace a zavedení systému a návaznosti provozních dokumentů.
- Nastavení a kontrola dodržování teplotního řetězce ve 4 teplotních režimech. Nastavení nouzového režimu pro případ výpadku chladírenských zařízení (ověření účinnosti v tropickém létě 2018).
- Nastavení a kontrola účinnosti prováděné dezinfekce.
- Zajišťování kalibrace měřidel.
- Zodpovědnost za dodržení zákonných požadavků na skupiny produktů se zvláštním režimem (BIO, OTC, nebezpečné zboží, ovoce a zelenina) - nastavení a sledování skladování a manipulace.
- Sledování legislativy a vývoje v oblasti potravin.
- Spolupráce s kontrolními orgány - např. Státní veterinární správa, SZPI - pravidelná hlášení, kontroly, nastavení opatření v souvislosti s mimořádnými veterinárními opatřeními (vejce, vepřové); BIO audity.
- Nastavení a řízení procesů v oblasti kontroly kvality skladovaného zboží.
- Zajištění chodu 3 specializovaných oddělení kontroly kvality potravin.
- Každodenní komunikace v NJ a AJ.
Optimalizace procesů
- Optimalizace činnosti oddělení příjmu vrácených zakázek: Úprava aplikace, změna organizace pracoviště, eliminace zbytečných operací a automatizace nutných kroků přinesly zjednodušení práce operátorů a časovou úsporu 50 %.
- Optimalizace procesu provádění průběžné inventury: Činnost zaměstnávala 1 pracovníka každý den na 2 hodiny. Nezbytné činnosti byly maximálně zjednodušeny. Klíčová byla úprava aplikace, která generovala vstupy a původně se do ní ručně zadávaly výsledky inventury. Eliminací zbytečných operací a optimalizací časově náročných operací bylo dosaženo úspory 30 % času při dodržení zákonných požadavků.
- Optimalizace procesu provádění relokací: Eliminací zbytečných kroků a zjednodušením nezbytných operací v aplikaci bylo dosaženo úspory 25 % času na jednu transakci – denně bylo prováděno cca 30 relokací.
- V nově zbudovaném úseku mraženého zboží byly kompletně nastaveny procesy kontroly prostředí, manipulace se zbožím a pohybu zaměstnanců na pracovišti ve ztížených pracovních podmínkách.
- Řízení projektů v oblasti optimalizace skladu – koncentrace prázdných pozic do zadní části skladu (dosaženo zkrácení každé pickovací cesty o 6minut), optimalizace počtu pozic různých velikostí tak, aby odpovídaly skladbě zboží, vybudování sekce drobných artiklů.